IgE – Imunoglobulin E

Poliklinika Salzer nudi uslugu testiranja razine imunoglobulina E (IgE) u svom medicinsko-biokemijskom laboratoriju. Imunoglobulin E je antitijelo koje igra ključnu ulogu u alergijskim reakcijama i imunološkom odgovoru na parazite. Testiranje razine IgE može pomoći u dijagnosticiranju i praćenju alergijskih stanja, atopijskih bolesti, kao što su astma, ekcem i alergijski rinitis, te određenih parazitskih infekcija.

Referentne vrijednosti: Referentni interval za IgE ovisi o dobi pacijenta i spolu, a vrijednosti se razlikuju kod djece i odraslih. Stručnjaci u Poliklinici Salzer pružit će vam informacije o referentnim vrijednostima koje se primjenjuju na vašu situaciju.

Povišeni nalaz: Povišene razine IgE mogu ukazivati na različita stanja, kao što su:

  • Alergijske reakcije
  • Atopijske bolesti, kao što su astma, ekcem i alergijski rinitis
  • Parazitske infekcije
  • Imunološki poremećaji, kao što je hiper-IgE sindrom

Sniženi nalaz: Snižene razine IgE rijetko su klinički značajne, ali mogu biti povezane s određenim stanjima, kao što su:

  • Imunodeficijencija
  • Korištenje imunosupresivnih lijekova

Čekanje nalaza: Nalaz testiranja razine IgE u Poliklinici Salzer gotov je u kratkom roku, što znači da ćete brzo dobiti informacije o svom zdravstvenom stanju.

Za zakazivanje testiranja IgE u Poliklinici Salzer, molimo vas da nas kontaktirate telefonom ili putem naše web stranice. Naš stručni tim pružit će vam podršku tijekom cijelog procesa, uključujući pripremu za testiranje, tumačenje rezultata i preporuke za daljnje korake u liječenju ili praćenju vašeg stanja.