Albumin

Poliklinika Salzer nudi uslugu testiranja albumina, važnog proteina u krvi, u svom medicinsko-biokemijskom laboratoriju. Albumin je protein proizveden u jetri koji ima ključne funkcije, kao što su održavanje ravnoteže tekućine u tijelu, transport hranjivih tvari i hormona te podrška imunološkom sustavu. Testiranje albumina koristi se za procjenu funkcije jetre, bubrega, prehrambenog statusa i općeg zdravlja.

Referentne vrijednosti: Referentni interval za albumin ovisi o dobi i spolu pacijenta. Stručnjaci u Poliklinici Salzer pružit će vam informacije o referentnim vrijednostima koje se primjenjuju na vašu situaciju.

Povišeni nalaz: Povišene razine albumina mogu biti povezane s dehidracijom, ali povišeni rezultati su rijetki i obično nisu povezani s određenim medicinskim stanjima.

Sniženi nalaz: Snižene razine albumina mogu ukazivati na različita stanja, kao što su:

  • Bolesti jetre (ciroza, hepatitis)
  • Bubrežni poremećaji (nefrotski sindrom, glomerulonefritis)
  • Upalne bolesti crijeva
  • Malapsorpcija i poremećaji probavnog sustava
  • Pothranjenost
  • Akutne i kronične infekcije

Čekanje nalaza: Nalaz testiranja albumina u Poliklinici Salzer gotov je isti dan, što znači da ćete brzo dobiti informacije o svom zdravstvenom stanju.

Za zakazivanje testiranja albumina u Poliklinici Salzer, molimo vas da nas kontaktirate telefonom ili putem naše web stranice. Naš stručni tim pružit će vam podršku tijekom cijelog procesa, uključujući pripremu za testiranje, tumačenje rezultata i preporuke za daljnje korake u liječenju ili praćenju vašeg stanja.