Na temelju napravljenih mjerenja i testiranja intolerancije na hranu, za ciljanu zdravstvenu tegobu ili skup tegoba izrađuje se STRUČAN PROGRAM PREHRANE:
- PROGRAM MRŠAVLJENJA – (SMANJENJE TJELESNE MASE)
- PROGRAM POVEĆANJE MIŠIĆNE MASE
- PROGRAM DEOPSTIPACIJE (PROBAVNI ZATVOR) I TEGOBE VEZANE ZA PROBAVNI SUSTAV
- PROGRAM PREHRAMBENE DETOKSIKACIJE
- PROGRAM RJEŠAVANJA KRONIČNOG UMORA I NEDOSTATKA ENERGIJE
- PROGRAM SANACIJE LOŠEG TENA I PROBLEMA S KOŽOM
- PROGRAM DIJETOTERAPIJE – OPORAVKA PREHRANOM ZA ODREĐENE BOLESTI I ZDRAVSTVENA STANJA
- PROGRAM SUPLEMENTACIJE (DODATAKA PREHRANI)
- PROGRAM PREHRANE ZA SPORTAŠE
Tijekom inicijalnog razgovora, nutricionist se individualno i detaljno upoznaje sa prethodnim prehrambenim navikama i stilom života klijenta kako bi se provela što kvalitetnija izrada jelovnika ili dala najbolja smjernica u prehrani klijenata.
Cilj nutricionista je da izrađeni jelovnik bude uklopljen u klijentov stil života – da ga ne opterećuje na način koji bi mu ometao dnevne obveze, da se “kvalitetna hrana” koju je klijent do tada svakodnevno primjenjivao što bolje iskoristi te da se u dogovoru s klijentom uvede nova hrana koja će biti dijetoterapijski i gurmanski prihvaćena s njegove strane.
Usluga još uključuje i mjerenje obima struka,bokova i prsišta, određivanje udjela viscelarnih masnoća te osnovno savjetovanje o prehrani (s pisanim uputama) . Za izradu jelovnika potrebno je 2-3 dana .Jelovnik se predaje putem e-mail pošte ili osobno.
Kako se pokazalo da hrana koju svakodnevno unosimo, često ostavlja i negativne posljedice na naše zdravlje, odnosno opće stanje organizama, nutricionistica Sandra Marić Bulat stručno pristupa eliminacijskom programu prehrane . Iz dobivenih rezultata TESTA INTOLERANCIJE NA HRANU, nutricionistica individualno pristupa te izbacuje hranu i sastojke koji pokazuju visoki stupanj intolerancije, kako bi klijent vrlo brzo postigao znatno poboljšanje, željeni cilj uz maksimalne rezultate.